Aanbouw en opbouw

Wie ruimer wil wonen, hoeft niet direct een ‘te koop’-bord in de tuin te zetten. Met een aanbouw, uitbouw of dakopbouw kan significant meer ruimte gecreëerd worden. Een uitbreiding van bijvoorbeeld de woonkamer zorgt voor extra vierkante meters. Dergelijke bouwwerken lenen zich ook uitstekend voor het binnenbrengen van meer natuurlijk licht.

Creëer meer ruimte met een aanbouw of uitbouw

Droomt u van een grote keuken met kookeiland of een extra ruime slaapkamer? Dan is een uitbouw een goede optie. Met een uitbouw wordt de huidige leefruimte vergroot zonder dat een volledig nieuwe constructie nodig is. De extra woonruimte heeft niet alleen een gunstige invloed op uw wooncomfort maar ook op de waarde van uw huis. In veel gevallen is een uitbouw dan ook zeker de investering waard.

In tegenstelling tot bij een uitbouw, wordt bij een aanbouw wél een nieuwe constructie aan de woning vastgemaakt. Een aanbouw is bedoeld om een nieuwe, aparte ruimte te realiseren. Hierbij kunt u denken aan een garage, serre, studeerkamer of bijkeuken. Een aanbouw kan aan elk type woning gebouwd worden. Het maakt hierbij niet uit of u in een tussenwoning of hoekwoning woont of aan welke zijde van het huis de aanbouw moet komen.

Uitbouw vrijstaande woning
Aannemer nodig voor dakopbouw

Wij kunnen u adviseren over de mogelijkheden en verzorgen de plaatsing van de aanbouw/opbouw van A tot Z. Op deze manier bent u verzekerd van kwaliteit en heeft u zelf weinig omkijken naar de hele klus. Aannemers & Bouwbedrijf Heemstede regelt de vergunningen en zorgt ervoor dat de juiste fundering gelegd wordt.

Een dakopbouw realiseren

Wilt u extra ruimte of meer lichtinval op de bovenverdieping van uw woning? Dan kan een dakopbouw of dakkapel een uitkomst bieden. Het is een redelijk eenvoudige manier om aanzienlijk meer woonruimte te creëren in uw bestaande woning, zonder dat dit ten koste gaat van uw tuin. Over het algemeen vergt een dakopbouw of nokverhoging veel voorbereiding en precisie werk. De opbouw moet namelijk jaren meekunnen en goed bestand zijn tegen wind en water. Indien de aansluitingen met het dak niet goed gemaakt zijn, kunnen er lekkages ontstaan met alle gevolgen van dien. Voor de realisatie van een dakopbouw in de regio Heemstede en omstreken, bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zijn gespecialiseerd in het plaatsen van diverse soorten dakopbouwen en zorgen dat het gehele bouwproces geregeld wordt.

Vertel ons over uw project

Aannemers & Bouwbedrijf Heemstede is van alle markten thuis. Benieuwd wat wij kunnen betekenen voor uw bouwproject? Neem contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.