Restauratie woning

Bij Aannemers & Bouwbedrijf Heemstede weten we als geen ander hoe we panden moeten herstellen naar de oorspronkelijke staat zónder afbreuk te doen aan de authentieke elementen. De restauratie van uw woning of oude woonboerderij is bij ons in goede handen.

Laat uw woning restaureren door een professional

Wie het geluk heeft in een historisch of monumentaal pand te wonen, wil uiteraard dat de karakteristieke elementen bewaard blijven. Daarbij heeft u als bewoner van een bijzonder pand met een grote historische waarde te maken met een aantal spelregels. Een verrot kozijn mag u bijvoorbeeld niet zomaar vervangen voor een kunststof variant. Bij elke aanpassing moet u zoveel mogelijk gebruik maken van originele bouwmaterialen- en technieken. Dit om de authentieke elementen te behouden. Niet elke aannemer of elk bouwbedrijf is hierin gespecialiseerd. Wij hebben de kennis en ervaring in huis om uw woning vakkundig te restaureren.

Inzetbaar voor kleine en grote restauratie-werkzaamheden

Een monumentale woning vraagt het nodige onderhoud. De monumentale waarde van het pand moet immers in stand worden gehouden. Is uw pand onderdeel van een beschermd stads- of dorpsgezicht? Ook dan dient u deze uitstekend te onderhouden. Rekening houdend met alle strikte regels omtrent renovatie of verbouwen. De gemeente Haarlem, nabij Heemstede, telt zo’n 4 beschermde stadsgezichten. U kunt ons inschakelen voor zowel kleine als grote restauratiewerkzaamheden in Heemstede én omliggende steden als Haarlem en Bloemendaal. Enkele werkzaamheden die wij uitvoeren, zijn:

  • voeg-en metselwerk
  • herstellen van beschadigde kozijnen
  • voorgevelrestauratie
  • restaureren van plafonds, trappen en deuren

Vertel ons over uw project

Aannemers & Bouwbedrijf Heemstede is van alle markten thuis. Benieuwd wat wij kunnen betekenen voor uw bouwproject? Neem contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.